Клаузата, с която телекомите вдигат цените, е неравноправна, защото не дава

...
Клаузата, с която телекомите вдигат цените, е неравноправна, защото не дава
Коментари Харесай

Габриела Руменова, „Ние, потребителите“: Телекомите вдигат цените неравноправно, КЗП трябва да се намеси

Клаузата, с която телекомите подвигат цените, е неравноправна, тъй като не дава възможност на хората да се откажат от услугите им. Това заяви създателят на  онлайн платформата " Ние, потребителите " Габриела Руменова. Според нея Комисията за защита на потребителите би трябвало да поиска от мобилните дружества да обявяват тази клауза за недействителна.

 
Полезният ход би бил първо, в случай че не е направено по този начин, че тази уговорка да участва и при трите телекома, и тук биха могли да се намесят от Комисията за защита на конкуренцията, тъй като може би би трябвало да се види дали няма някакво координиране на дейностите – и на трите оператора.
Според Руменова, тази уговорка следва да бъде прогласена за недействителна от съда, и тогава потребителите биха могли освен да не заплащат в бъдеще това, а в действителност да им бъдат върнати парите и за минали интервали. Защото, в случай че тя е недействителна, даже и да е попадала в договорите им, това значи, че все едно не е съществувала и не би следвало да поражда никакви правни дейности, изясни тя.

Ние като консуматори бихме могли да се обърнем и към неправителствена организация, и към Комисията за отбрана на потребителите, уточни Руменова.

„ Освен че може да изисква от сдруженията да поправят, да отстраняват клаузи, които основават неравновесие сред правата и отговорностите на търговците и потребителите, (КЗП - бел. ред.) също по този начин може, в случай че самите търговци откажат да го създадат, да заведе групов иск “, разясни основателят на „ Ние, потребителите “.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР